perjantai 22. helmikuuta 2013

Kaikkein suklaisimmat suklaakeksit

Ajattelin jättää teille alkavan viikonlopun kunniaksi herkullisten suklaakeksien reseptin, joiden kanssa voitte viettää ihanaa viikonloppua.





Ja tässä lopuksi ihanien keksien ohje.

Kaikkein suklaisimmat suklaakeksit (16 kpl)

80g tummaa suklaata (väh. 70%)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2/3 dl kaakaojauhetta
2/3 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
80 g pehmeää voita
2/3 dl fariinisokeria
3 rkl sokeria
1 pieni kananmuna
(muutama tippa vaniljauutetta)
250 g suklaata nappeina tai rouhittuna

  •  Kuumenna uuni 170 asteeseen. Pilko 80 g suklaata ja sulata se joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa varovasti, 15 sekunttia kerrallaan kunnes suklaa on sulanut.

  •  Mittaa vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola kulhoon. 

  •  Vatkaa voi, fariinisokeri ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää seokseen sulatettu suklaa.  

  •  Vatkaa sokeri-suklaaseoksen joukkoon muna ja vaniljauute (ei pakkollinen). Lisää kuivat aineet. Rouhi 250g suklaata ja lisää kulhoon. Hämmennä ainekset varovasti sekaisin, jotta seokseen ei muodostu sitkoa.

  •  Vuoraa pelti leivinpaperilla. Ota taikinasta lusikalla samankokoisia kekoja ja laita ne pellille. Jätä kekojen välille tilaa, sillä keksit leviävät. Älä litistä kekoja.

  •  Paista keksejä noin 18 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: jos siihen ei jää taikinaa, keksit ovat kypsiä. Anna keksien jäähtyä.

Herkullista viikonloppua! :)

2 kommenttia:

  1. Jos kopioi reseptin jostain suoraa, niin eikö postauksessa kannattaisi mainita alkuperäinen lähde?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä!
      Olen näköjään tästä postuaksesta sen unohtanut, mutta yleensä kyllä laitan jos tiedot tai kuvat ovat jostain muualta kuin itseltäni.

      Poista

Kiitos, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni.