perjantai 21. kesäkuuta 2013

Carrotcupcakes

Pidimme ystävieni kanssa muutama viikko takaperin muffinssikutsut. Tai oikeastaan minä pidin ja muut tulivat syömään leivokset. Välillä on kiva kutsua ystäviä kylään ja tehdä jotakin ihanaa tarjottavaa.

Oikeastaan jo koko kevään minun on tehnyt mieli porkkanamuffineja, mutta en ole viitsinyt tehdä niitä vain ja ainostaan omaksi ilokseni. Toukokuun lopussa oli hyvä syy tehdä näitä herkullisia, jokseen hieman epäterveellisiä muffinseja ja samalla sain siis myös pidettyä kutsut ystävälleni. 




Näiden muffinejen ohje on todellakin jakamisen arvoinen ja nyt haluan jakaa sen teille, jos vaikka sattumalta joku miettii mitä leipoisi.

Carrotcupcakes

2 munaa
2 dl sokeria
100 g voisulaa 
3 dl porkkanaraastetta (3 isoa porkkanaa)
2 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta/soodaa
1 tl kanelia
2 tl muskottia
1 tl inkivääriä

Kuorrutus

100 g Philadelpiaa (tai muuta tuorejuustoa)
50 g voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaski vaahdoksi, sekoita joukkoon raastettu porkkana. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi voisulaa ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi. 
Jaa taikina muotteihin ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

2. Sekoita huoneenlämmössä voi muiden ainesten kanssa. Levitä kuorrutus viileiden kakkujen päälle.
Koriste esim. mustikoilla tai mansikoilla. 


Ohje on muuten todella toimiva, mutta itse jouduin paistamaan muffinseja varmasti noin 20 minuuttia. Paistoaikaa pitää siis hieman lisätä!
Ja kuorutteisiin tulevan tuorejuuston määrään tuplasin, eli laitoin 200 g juustoa.

Herkullisia hetkiä kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni.