maanantai 22. heinäkuuta 2013

New York - Nähtävyydet

Tähän New York- postaukseen olen nyt yrittänyt koota New Yorkin tärkeimmät nähtävyydet. Tai ainakin ne nähtävyydet, joita itse pidin tärkeinä ja sitä myötä ne kävin katsomassa.

Ensimmäisenä valtava puisto keskellä suurkaupunkia: Central Park
Itse kävin Central Parkissa kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla puiston eteläpäässä, josta ylhäällä olevat kuvat ovat. Toisella kertaa kävin vain nopeasti keskellä puistoa sijaitsevan suuren järven, Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir luona. 
En tiedä onko Central Park oikeasti nähtävyys, mutta minusta se on! Kun astuu puistoon keltaisten taksien seasta, astuu aivan eri maailmaan. Maailman, jossa kiire on kadonnut, suuret puut varjostavat kuumasti porottavaa aurinkoa ja jossa kaikki ihmiset elävät sulassa sovussa. Minusta on mahtavaa, että keskelle suurta kaupunkia on jätetty tämä puisto.

Sitten Memorial 9/11
Tästä paikasta kirjoitin teille jo aiemmin ja sen löydät TÄÄLTÄ!


Ensiksi en edes ollut ajatellut, että menisin tähän kyseiseen paikkaan, mutta monien paikallisten suosituksesta päätin siellä käydä. Ja hyvä, että päätin! Näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.


Vapaudenpatsas, Statue of Liberty

Vapaudenpatasas oli ehdottomasti paikka, jossa halusin käydä. Minulle riitti, että pääsin vähän lähemmäksi patsasta. Minun ei tarvinnut päästä itse saarelle, koska niin paljoa patsas ei minua kiinnostanut. Sekin on kyllä yksi mahdollisuus.

Itse menin South Ferryn- metroasemalle, jonka läheisyydessä oli Statue Island Ferry-  niminen terminaali, josta lautta lähti. Lauttoja lähti noin puolen tunnin välein ja se oli ilmainen. 
Jos olisi ollut kirkas ilma patsaan olisi nähnyt entistäkin paremmin, mutta omalle retkipäivälle sattu pilvinen ilma, jolloin patsasta ei nähnyt niin selkeästi. Parempi kuin ei mitään kuitenkin.

Sitten halusin ehdottomasti nähdä New Yorkin korkeammalta, kun vain 32- kerroksesta, jossa asuin. Vaihtoehtoja oli kaksi: Empire State Building ja Rockefeller Centerin näköalatasanne Top of the Rock. Itse valitsin jälkimmäisen, koska ajattelin että siellä olisi vähemmän ihmisiä ja sieltä näkisi myös Empire State Buildingin. Rockefeller Centerissä on myös mahdollisuus päästä ulos, jota ESB ei ole.:D Turisti
Toiseksi viimeisenä päivänäni olin Brooklynissä ja ajattelin käyttää tilaisuuteni hyväksi ja kävellä takaisin Manhattanille. Brooklyn Bridge oli aivan ehdoton ykkönen, joka minun piti nähdä, joten ei muuta kuin lenkkarit jalkaan ja kävellen siltaa pitkin kotikulmille.
Matka oli todella pitkä, mutta siinä näki taas hieman lisää New Yorkkia.

Se oli kaunis paikka!
Minun tuurillani siellä oli meineillään jokin remontti ja puolet sillasta oli pressujen peitossa. Noh, se ei haitannut! Se oli mahtava kokemus!

Time Square on mahtava paikka! Kun katson näitä kuvia en voi oikein ymmärtää, että todella olen käynyt Time Squarilla.
Kävin valoisaan aikaan sekä illalla, kun oli jo pimeää ja mielestäni pimeällä koko aukio vasta heräsi henkiin. Se oli mahtava kokemus! Tässä olivat nyt ne nähtävyydet, jotka olivat eniten mieleeni. Ja ne ehkä oikeat nähtävyydet.
Näiden lisäksi mieleeni olivat myös: Flatiron (Silitysrauta), Wall Street, Grand Central, Sex and the Citystä tutut Carrien kotiportaat (ja muffinit), Coney Island ja se ainoa oikea Tiffany.


Seuraavaksi New York shoppailuja vai ruokaa? Kumpi olisi ensimmäiseksi enemmän mieleesi?

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni.