sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Mustikkainen juustokakku

Pari viikkoa sitten, ennen kuin "uusi elämäni" ei ollut vielä alkanut tuli minulle aivan kamala makeanhimo. Mieli johonkin muuhun makeaan kuin karkkiin. Sitten päätin leipoa jotakin!
Viimeisimmässä Pirkka- lehdessä oli mustikkaisen juustokakun ohje ja siinä se sitten olikin. Perjantai-iltana päätin tehdä juustokakkua. 



Kuvia vähän, koska kakku hävisi suihin aika nopeasti!
No se ei mennyt ihan niin kuin ohjeessa, mutta maku oli sitäkin parempi. Ja siksi ajattelin sen teille jakaa jos, vaikka joku onnistuisin hieman paremmin kuin minä. 

Tässä tämän herkullisen juustokakun ohje:

Pohja
200g digestivekeksejä
75g voita

Täyte
2 prk maitorahkaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

Pinta
1 dl mustikoita (pakaste)
3/4 rkl sokeria 

1. Hienonna keksit pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

2. Sekoita täytteeseen tulevat ainekset hyvin keskenään ja kaada seos pohjan päälle.

3. Soseuta sulaneet mustikat ja sokeri sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Muoitoile laikuista erilaisia kuvioita veitsen avulla.

4. Paista kakkua uunissa 170°C 50min alimmalla tasolla. Anna kakun jäähtyä sen aikaa ettei vuoka tunnu kuumalta. Irroita kakun reunat sen jälkeen veitsellä vuoanreunoista, mutta älä ota kakkua pois vuoasta, jotta kakku ei halkeilisi jäähtyessään. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

5. Annan kakun vetäytyä muutama tunti, miellellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoile kakku jääkaappikylmänä.



Jos nyt viikonloppuna alkaa tekemää mieli jotain makeaa ja herkullista leivonnaista suosittelen tätä juustokakkua ehdottomasti!

Herkullista sunnuntaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni.